REVİT’te seçilen bir veya daha fazla öğeyi kopyalamak için, çeşitli yöntemler mevcuttur.
- Bir öğe seçin ve kopyalamak için, CTRL tuşuna basarken öğeyi sürükleyin.
- Öğeleri kopyalamak ve hemen yerleştirmek için Kopyalama “Copy” aracını kullanın.
- Öğeleri Ctrl + C tuşları ile kopyalayıp Ctrl + V tuşları ile yapıştırmak için panoyu kullanın.
- Seçilen bir öğenin yeni bir örneğini eklemek için, Benzerini Yarat “Create Similar” aracını kullanın.
- Bir elemanın ayna kopyasını yaratın. (Aynalama “Mirror” aracını Kopyala “Copy” seçeneğiyle kullanın. Öğeleri Aynalama isimli makaleye bakınız.
- Bir dizi öğeyi kopyalayın. Diziyi Kopyalama isimli makaleye bakınız.
Bu Bölümdeki Konular
Panoya kopyalanmış öğeleri modele yapıştırmak için, Yapıştır “Paste” veya Hizalı Yapıştır “Paste Aligned“ aracını kullanın.
Kopyalama “Copy” aracı seçili bir veya birden fazla fazla öğeyi kopyalar ve kopyaları hemen teknik resme yerleştirmenizi sağlar.
Panoya Kopyala “Copy to Clipboard“ aracı bir veya daha fazla öğeyi panoya kopyalar. Ardından, çizime veya başka bir projeye öğelerin kopyalarını yapıştırmak için, Panodan Yapıştır “Paste from Clipboard” veya Hizalı Yapıştır “Paste Aligned“ araçlarını kullanabilirsiniz.
Panodaki öğeleri o anki geçerli (aktif) görünüşe yapıştırın.
Yapıştırılmış Elemanları Düzenle “Edit Pasted Elements“ aracı, yapıştırma işlemi tamamlanmadan önce öğeleri taşımanıza veya değiştirmenize olanak tanır.
Öğeleri panoya kopyaladıktan sonra, öğeleri belirlendiği gibi hizalanmış olarak yapıştırmak için, Hizalı Yapıştır “Paste Aligned“ araçlarından birini seçin.
Seçilen öğeyle aynı türden bir öğe yerleştirmek için, Benzerini Yarat “Create Similar” aracını kullanın.