AutoCAD 2000i, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 ve sonraki sürüm Autodesk’in tüm CAD ürünleri birden fazla işlemciyi (CPU) kullanarak görüntüleme yapabilme özelliğine sahiptir.
WHIPTHREAD değişkeni, AutoCAD‘in görüntüleme işlemlerinde ikinci işlemciyi (veya çekirdeği) nasıl kullanacağını kontrol eder.
0 – Sadece tek bir işlemci kullanır.
1 – Yenileme “Regen” işlemleri çoklu işlemci üzerinde yapılır.
2 – Tekrar çizdirme “Redraw” işlemleri çoklu işlemci üzerinde yapılır.
3 – Hem yenileme “regen” hem de tekrar çizdirme “redraw” işlemleri çoklu işlemci üzerinde yapılır.
Çoklu işlemci (CPU) ve işlemci ortak kullanım sistemleri AutoCAD tarafından (2007 ve üstü sürümler için) ışın “ray” oluşturma, arka planda yayımlama “publish” yapma, harici referans çizim “xref” yükleme veya .NET Framework arka plan yüklemesi gibi diğer işlemler için de kullanılır..
İşlemci ortak kullanım (HT) özellikli ve en az çift çekirdekli teknolojiye sahip Intel işlemciler, işletim sistemi tarafından çok işlemcili bilgisayarlar olarak kabul edilir.