1372826956:AAFe2Py65GSQkfGiRnXuOQ-eD9yXcwMv988

AutoCAD 2015, 2016, 2017 ve 2018 Sürümlerine Klasik “Classic” Çalışma Ortamını Ekleme

Autodesk, AutoCAD 2015 ve daha sonraki sürümlerinde eski sürümlerde bulunan klasik çalışma ortamını “classic workspace” terk etti; ancak yeni AutoCAD yazılımınızda birkaç kez ince ayar yaparak onu tüm ihtişamıyla geri getirebilirsiniz. Bu makalemde sizlere AutoCAD‘de klasik çalışma alanını getirmenin iki farklı yolunu göstereceğim.

Önceki sürümden İçe aktarma “Import”:

AutoCAD 2014‘ü veya klasik çalışma alanına sahip önceki sürüm AutoCAD programınızı açın ve çalışma alanını Taslak ve Açıklama “Drafting ve Annotation” çalışma ortamına değiştirin. Şimdi Kullanıcı Ara yüzünü Özeleştirme “Customize User Interface” iletişim kutusunu açmak için, komut satırına CUI yazıp Enter tuşuna basın. Aşağıdaki şekilde görüldüğü üzere, bu iletişim kutusunda Transfer “Transfer“ sekmesine gidin ve Ana Özelleştirme Dosyası (acad.cuix) “Main Customization File (acad.cuix)” açılır menüsünün sağ tarafındaki aşağı ok simgesine tıklayarak Farklı Kaydet “Save as “ öğesini seçin.

Bu dosyayı kaydetmek istediğiniz konumu belirtin; dosyaya bir isim verin. Ben dosyayı Çalışma alanım olarak adlandırıyorum ve OK düğmesine tıklayın. Şayet önceki AutoCAD sürümlerinden herhangi birine sahip değilseniz, benim oluşturduğum cuix dosyasını kullanabilirsiniz. Dosyayı burayı tıklayarak indirebilirsiniz.

Şimdi AutoCAD 2015 veya 2016 programına gidin ve Kullanıcı Ara yüzünü Özeleştirme “Customize User Interface” iletişim kutusunu açmak için, komut satırına CUI yazıp Enter tuşuna basın. İletişim kutusunun Transfer ” Transfer” sekmesine gidin ve aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi sağ taraftaki Yeni dosyadaki Özelleştirmeler “Customizations in new file” panelindeki Aç “Open” simgesine tıklayın. Yukarıdaki adımlarda kaydettiğiniz cuix dosyasını araştırıp bulun ve seçerek Aç “Open” düğmesine tıklayın.

AutoCAD klasik “classic” çalışma alanı dahil tüm çalışma alanlarını sağdaki Çalışma alanları “Workspaces” ağacında bulacaksınız. AutoCAD klasik “classic” çalışma alanını sağ taraftaki panelden seçip tutarak sol taraftaki panele sürükleyin ve bırakın. Ayarları kaydetmek ve KAYÖ “CUI penceresinden çıkmak için, ok düğmesine tıklayın.

Şimdi durum çubuğundaki çalışma alanı “workspace” geçiş simgesine tıkladığınız zaman, listede klasik “classic” çalışma alanını da göreceksiniz ve klasik “classic” ve diğer çalışma alanları arasında sorunsuzca geçiş yapabilirsiniz.

Özel Ayarları Alma:

Ayrıca, yukarıdaki şekilde görüldüğü üzere AutoCAD özel ayarlarını doğrudan başlangıç menüsündeki Özel Ayarları Al “Migrate Custom Settings“ aktarma programını kullanarak da taşıyabilirsiniz. Bu program AutoCAD klasik “classic” çalışma ortamını önceki sürümün diğer çalışma alanlarıyla birlikte yeni sürüme geçirecektir.

Yukarıdaki şeklin sağ tarafında gösterildiği gibi Ayarların alınacağı sürüm: “Migrate settings from:” aşağı açılır listesinden eski sürümünüze seçin Alınacak ayar dosyaları: “Settings files to migrate:” kısmında Kullanıcı Profilleri “User Profiles” işaretleme kutusunu işaretledikten sonra CUI dosyaları “CUI files”, Kullanıcı tanımlı simgeler “User defined icons” ve Araç paleti dosyaları “Tool palette files” işaretleme kutularının işaretli olduğuna emin olun. Şayet listede aşağıda bulunan ayarları da taşımak istiyorsanız ilgili işaretleme kutularını da işaretleyebilirsiniz.

Klasik “Classic” çalışma alanı içeren AutoCAD‘in önceki sürümünün açılır menüden seçildiğinden emin olun. Aşağıdaki şekilde görüldüğü üzere, aşağı açılır menüden AutoCAD 2013 seçilmiştir. Ayrıca, ayarları taşımak istediğiniz AutoCAD‘in önceki sürümünün yüklü olduğundan emin olun; referans için yukarıdaki resme bakın.

Şimdi AutoCAD 2015 veya 2016‘yı açın ve komut satırına CUI yazıp Enter tuşuna basın. , Kullanıcı Ara yüzünü Özelleştir “Customize User Interface”  iletişim kutusu açılır. Şayet seçilmemişse, “KAYÖ CUI” iletişim kutusunda Özelleştirme “Customize” sekmesini seçin, yukarıdaki şekilde gösterildiği gibi orada dört yeni çalışma alanının yer alacağını göreceksiniz.

Şimdi, çalışma alanlarına sağ tıklayıp açılan kısa yol menüsünden Sil “Delete” seçeneğini seçerek AutoCAD klasik “classic” dışındaki tüm taşınan çalışma alanlarını silin.

Tüm bu değişiklikleri yaptıktan sonra pencereyi kapatmak için OK düğmesine tıklayın; artık durum çubuğundaki çalışma alanı “workspace” açılır menüsünde AutoCAD klasik “classic” çalışma ortamını göreceksiniz.

Bu makalede anlatılanlarla ilgili sorularınız mı var? Lütfen aşağıdaki yorum kutusuna yazarak bana bildirin.

Hakkında Sertan Türkan

AutoCAD Beyni

Bunu da Kontrol edin

Revitte Açıklama Görünüşleri Hakkında

Revit’te bir modelin belirli bir parçasının büyütülmüş görüntüsüne daha yakından bakabilirsiniz. Bir plana, kesite, detaya …

Bir cevap yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Yardıma mı ihtiyacınız var? Chat with us
Bir görüşme başlatmak için lütfen önce gizlilik politikamızı kabul edin.